Anderen over Cilia

De kandidatencommissie van GroenLinks Nijmegen:

“Cilia Daemen is 33 jaar, woont in Lent en is werkzaam als programma-manager bij de Nationale Jeugdraad. Ze heeft zich de afgelopen vier jaar laten zien als bevlogen en inhoudelijk sterk raadslid op sociale thema’s zoals Zorg & Welzijn en Cultuur & Onderwijs. Haar contact en samenwerking met maatschappelijke organisaties en betrokken inwoners maakt dat Cilia GroenLinkse plannen weet om te zetten in realiteit. Ze richt zich meer op de creativiteit van bewoners en samenleving, dan op de media en politiek in het gemeentehuis. De komende periode wil ze zich onder andere toeleggen op een wijkgerichte aanpak om in elkaar hakende problemen aan te pakken. Ook stedelijke ontwikkeling en mobiliteit spreken haar aan. Cilia’s ervaring, betrokkenheid en inhoudelijke kennis zijn een zeer sterke meerwaarde voor de relatief nieuwe GroenLinksfractie. De kandidatencommissie vindt dat Cilia zeker in die nieuwe fractie thuishoort en zet haar vol vertrouwen op plek 3.”

 

Angela Verkuijlen, Nachtburgemeester van Nijmegen:

“Ik heb Cilia leren kennen als een bevlogen en betrokken politica. Onder haar hoede is de wens van de raad om de nachtburgemeester van Nijmegen financieel te ondersteunen na 2 jaar sluimeren daadwerkelijk tot uitvoer gebracht. Cilia is toegankelijk, goed op de hoogte van wat er speelt in de stad en niet bang om ergens voor te strijden. De communicatie met haar is prettig en persoonlijk, zonder dat zij daarbij haar doelen voor de stad uit het oog verliest.”

 

Roelant Frijns, lid van het GroenLinks-campagneteam en journalist in opleiding:

“Ik heb Cilia leren kennen toen ik stage liep bij GroenLinks. Ik ken haar als een zeer bevlogen en enthousiaste vrouw die zich de onderwerpen die haar na aan het hart liggen zeer persoonlijk aantrekt en die zich nooit zomaar gewonnen geeft. Ze is enerzijds een geboren teamspeler, maar kan zich anderzijds ook in haar eentje vol op een onderwerp storten. Onverschrokken bij tegenwind, maar tegelijkertijd altijd goedlachs en optimistisch. Wat me het meest heeft verwonderd is hoe sterk Cilia gelooft in de kracht en in het kunnen van de jeugd – een zeer waardevolle eigenschap in een studentenstad als Nijmegen. Met ongeëvenaard enthousiasme en veel persoonlijke interesse begeleidde ze de stagiair(e)s en de jonge leden van het campagneteam. Niet op een mentor-achtige manier, maar als een warme en vriendelijke collega, die bovendien is bewapend met een flinke dosis ervaring en kennis. Een vrolijke noot binnen en buiten de politiek, met een groot hart voor de stad en eindeloze bewondering voor de jeugd. Als iemand zin heeft in de toekomst, is zij het wel.”

 

Geert-Jan van Oostende, beeldend kunstenaar uit Nijmegen:

“Ik heb Cilia Daemen leren kennen als een uiterst maatschappelijk betrokken politica die zich de keren waarbij we elkaar ontmoetten heel goed in de stukken had ingelezen. Belangrijker nog is de mate waarin ze heel persoonlijk en oprecht en zonder opsmuk haar intenties weet te verwoorden en waardoor ze als mens eerder nog dan als politica dicht en naast de mensen staat. Daarnaast heeft ze oog voor de betekenis van kunst en cultuur in onze samenleving. Dat is in deze tijd van eminent belang.”

 

Noël Vergunst, raadslid, (voormalig) fractievoorzitter en Kandidaat-wethouder:

“Cilia heeft zich de afgelopen periode ingezet als een actief en benaderbaar raadslid voor Zorg en Welzijn, Onderwijs en Cultuur. Ze heeft goede resultaten bereikt en stond altijd open voor gesprekken met mensen in de stad. Ik heb prettig met Cilia samengewerkt. Het is goed voor GroenLinks en voor Nijmegen dat ze weer kandidaat is voor de gemeenteraad.”